FAQ Fitline Fitness


 Du hittar en detaljerad översikt över kaloriinnehållet per portion av FitLine-produkterna här


Enligt EU lagstiftningen ordnas inte ingredienserna efter fördelar för människokroppen utan i kvantitativ ordning. Då sockerarter vanligtvis förekommer i gram och värdefulla vitalämnen förekommer i milli- och mikrogram, blir det logiskt att sockerarter står först. 

Du hittar en tydligt avbildad jämförelse av socker- och fruktosproportioner här.  

Sockermängden i fitline-produkterna är dock väldigt låg. T.ex. innehåller ett dagsintag av Powercocktail och Restorate en sockermängd motsvarande mindre än ett halvt äpple. 


Trots att sockermängden är väldigt låg spelar det en viktig roll i produkterna. Fruktosinnehållet härrör främst från frukter men även från tillsatt fruktos från sockerbetor. Fruktosen spelar väldigt stor roll som bärare och transportör av många viktiga näringsämnen, och har även sin roll när det komme till sensoriska egenskaper. 

Du hittar en tydligt avbildad jämförelse av socker- och fruktosproportioner här.  


Till våra FitLine-produkter använder vi enbart en speciell kombination av högkvalitativa EPA-rika och DHA-rika omega-3-fettsyror från havsfisk. De grönsaksråvaror som finns tillgängliga på marknaden just nu uppfyller inte våra krav och högkvalitativa produktstandarder. Vår exklusiva microSolve®-teknik används för att förfina omega-3-fettsyrorna och hjälper till att förbättra vattenlösligheten och biotillgängligheten hos fetterna.


Nästan alla FitLine-produkter är fria från gluten!

Du hittar ett stort urval av glutenfria FitLine-produkter här


 Många av FitLine-produkterna är lämpliga för veganer!

Du hittar ett stort urval av Vegan FitLine-produkter här